مقاله رشته علوم سیاسی با عنوان وضعیت سیاسی لبنان از گذشته تا بحال

 
مقدمه :
لبنان كشور كوچكی است در كنار دریای مدیترانه كه بین سوریه و اسرائیل و دریای مدیترانه قرار گرفته است. طوایف مختلف با ادیان مختلف در این قسمت زندگی می‌كند. شیعیان لبنان اكثراً در هر منطقه‌ای به منام «جبل عامل» سكونت دارند كه از نظر تاریخی مقدس‌ترین منطقه خاورمیانه به شمار می‌رود.سرزمین جبل عامل در طول تاریخ مورد ظلم و ستم خلفا و حكام و فرمانروایان وقت قرار گرفته است.
 
بنابراین شیعیان دائماً در حال مبارزه با آنان بوده‌اند. لبنان را می‌توان دروازه دنیا نامید، هر فكر و ایدئولوژی را از طریق لبنان به سرعت می‌توان در همه دنیا منتشر ساخت. به همین دلیل در نهایت جیب و رابرت در داخل لبنان و دشمنان خارجی این مردم مستضعف یعنی اسرائیل و امریكا متحد شدند و بر پیكر نوخاسته و ناتوان این ملت تاختند و سرزمین اسلامی آنان را هم اكنون به اشغال درآورده‌اند. متاسفانه این صفحه ننگین تاریخ دنیا نه فقط بدست آمریكا و اسرائیل و دست راستیهای لبنان ورق خورد، بلكه اكثریت حكام و ملوك نفرین شده عرب به عنوان فرمانروایان مسلمان و دوست ملت فلسطین دست خود را در تدوین این صفحه ننگین آلودند و ننگ ابدی را در تاریخ به نام خود رقم زدند.
 
بررسی حوادث لبنان و بخصوص وضع اسف انگیز كنونی این شیعیان بدون مطالعه تاریخ گذشته و مجاهدت عصر حاضر و قیام و جنبش آنان عملی نیست. جامعه اسلامی لبنان كنونی، از سیاری مشكلات رنج می‌برد. بخصوص جامعه تشیع لبنان، وارث نابسامانیهای مكری و عقیدتی، سیاسی و اقتصادی زیادی است كه حاصل قرنها ظلم و ستمی بوده كه بر آنها روا داشته شده است. بررسی حوادث اخیر لبنان بر كاری بس فهم و در عین حال مشكل است كه كار هر كسی نیست و فقط از عهده كسانی بر می‌آید كه علاوه بر نگرش ظاهری حوادث، به علل آنهم توجه نمایند. و بخصوص تحت تاثیر تبلیغات ظاهر فریب واقع نشوند و در دام غولهای خبری دنیا كه حقایق را می‌توانند به خوبی وارونه جلوه داده، شب را روز و سیاهی را سفیدی بنمایانند، نیز نیفتند.
 
به علاوه تسلط كامل به همه حوادث داخلی و خارجی لبنان داشته، و یك بعدی وقایع را بنگرند، بلكه تمام ابعاد گویای این تاریخ را بررسی نموده و رسالتی را كه به عهده گرفته‌اند، انجام بخشند. با توجه به توضیحات فوق و همچنین گستردگی حوادث گذشته و حال لبنان نگارنده درصدد است كه در طی این پژوهش به بررسی گوشه‌ای از روند شكل‌گیری نبش حزب الله لبنان بپردازد. البته باید خاطر نشان كرد كه این نوشته به دلیل عدم دسترسی كافی به منابع خالی از اشكال نیست و امید است شروعی برای یك پژوهش جامع و مستند در این زمینه باشد. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

حزب الله

قطعنامه 425

وضعیت سیاسی لبنان

حزب الله در نظام سیاسی لبنان

 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 1
نگاهی به گذشته 3

پیدایش حزب الله 8

ورود ایران به صحنه لبنان 9

حزب الله انقلاب اسلامی لبنان 12

اعلام موجودیت مقاومت اسلامی 13

اختلاف حزب الله و امل 15

امضای پیمان طائف 15
اصلاحات در سطح رهبری حزب 17

سید حسن نصر الله كیست؟ 19

مشاركت حزب الله در نظام سیاسی لبنان 21

سالهای اوج گیری حزب الله لبنان 22

پذیرش قطعنامه 425 25

حزب الله پس از سال 2000. م 26
نتیجه‌گیری 33
كتابشناسی 34