دانلود پایان نامه رشته مدیریت آموزشی

بررسی آموزش از راه دور نوجوانان در ایران

 

تاریخچه آموزش از راه دور در ایران

در كشور ایران از سال 1351 شورای عالی آموزش و پرورش به این فكر افتاد كه موسسه، آموزش مكاتبه ای را در آموزش و پرورش دایر كند ولی اقدام خاص عملی و حتی برنامه ریزی روی این مصوبه انجام نشد تا این كه قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصل سوم و سی ام خود ایجاد فرصت های مساوی آموزشی، تربیتی و تحصیلی برای همه ایرانیان را مد نظر قرار داد.
ولی باز هم اتفاق خاصی به جز ایجاد نهضت سواد آموزی و كوشش خوبی كه در آموزش ابتدایی انجام شد، اقدام دیگری در آن راستا انجام نشد. تا این كه شورای عالی آموزش و پرورش پس از احساس نیاز در سال 1372 برای تامین تسهیلات جهت متقاضیان واجد شرایط تحصیل در آموزش متوسطه تحصیلی به خصوص بازماندگان را در خواست كرد. ولی اقدام خاصی نیز اتفاق نیفتاد. 
تا این كه بالاخره شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1375 طی مصوبه ای اساسنامه موسسه آموزش از راه دور را با پیشنهاد آموزش و پرورش به تصویب رساند. اولین جلسات رسمی برای راه اندازی علمی موسسه به  8/7/1382 مصادف با سوم شعبان المعظم وبا تشكیل جلسه شورای موسسه برگزار شد و در واقع با انتخاب اولین رئیس آن كار خود را آغاز كرد و عملاً در مهر ماه 1383 این نوع آموزش در كشور راه اندازی شد.
 
وجود چهار عامل « جهان در تغییر» واقعیت های ناخوشایند موجود در نظام رایج تحصیلی در مدارس ، نیاز روز افزون به آموزش مستقل و همراهی و اقتضای عوامل پیرامونی آموزش مانند شرایط خانوادگی، شغلی، و سرانجام پیشرفت علوم و فنون و... سبب شده است تا نوع و شیوه نیاز به آموزش و پرورش دگرگون شود و در مجموع انتقادهایی كه به نظام رایج مدرسه ای شده است (شعاری نژاد- 1381- ص75). كه البته بیانگر بخشی از واقعیت ها در مورد مدرسه می باشد سه اثر و پیامد مشخص دربرداشته است:
 
1- بهبود شرایط مدرسه با ایجاد انعطاف، آزادی عمل بیشتر دانش آموز و ارتقاء سطح كیفی فرایند یاددهی و یادگیری
2- رواج هر چه بیشتر آموزش از راه دور 
3- شكل گیری نهضت تحصیل در خانه
 
شاید مدارس جوامع توسعه نایافته و گرفتار انسداد، بیش از دیگر جوامع با پدیده « مدارس محصور» روبرو هستند دیوارهایی محیط فیزیكی مدرسه را محدود می كنند و دیوارهایی هم محیط مدرسه را از اجتماع از منظربسته تعلیمات در نگاه به واقعیت مسایل كار و زندگی مجزا می‌نمایند. این دو معنی پشتیبان یكدیگر هستند یعنی جدایی محیط فیزیكی،  خواه ناخواه جدایی اجتماعی، جدایی اجتماعی به ناچار جدایی فیزیكی را در پی می آورد، این در حالی است كه به رفع حصارها و مزاحمت ها به منظور شكل گیری تفكر مستقل ورشد توانمندی‌ها، به مسایل و رویكردهایی  نیاز داریم كه در مدارس كمتر مورد توجه است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

آموزش از راه دور

آموزش الکترونیکی

آموزش از راه دور در ایران

 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 
بیان مسأله 
اهمیت و ضرورت تحقیق 
اهداف 
- اهداف كلی 
- اهداف جزئی
- سوالات تحقیق 
تعریف مفهومی واژه‌ها 

پیشینه و تاریخچة آموزش از راه دور 

مسایل بنیادی درآموزش از راه دور 

- رویكردهای اساسی آموزش از راه دور 

- علل پیدایش آموزش از راه دور 

- مزایا و امكانات آموزش از راه دور 

- آموزش از راه دور ورویكردهای آموزشی و یادگیری 

- تكامل نسلی آموزش از راه دور 

اركان، ویژگی‌ها و مبانی آموزش از راه دور 

آموزش از راه دور در آموزش و پرورش ایران 

تفاوت‌های موجود بین دانش آموزان نظام حضوری و فراگیران آموزش از راه دور 

طبقه بندی مخاطبین 

روش‌ها و فرایندهای اجرایی تحصیل درآموزش از راه دور 

چالش‌ها و دغدغه‌های مرتبط با آموزش از راه دور 

یافته‌ها و نتایج 
محدودیت‌های تحقیق 
راه كارهای پیشنهادی تحقیق 
منابع و مآخذ