دانلود پایان نامه رشته حقوق

مفهوم و ماهیت انواع داوری تجاری بین المللی و شرط و آثار موافقت نامه داوری

 
 
 
 
 
مقدمه
این تحقیق در خصوص مفهوم داوری و مشخصات و ویژگی های مهم و اصلی داوری، انواع داوری، موافقت نامه های داوری تشریح و در ادامه، شرط استقلال داوری توضیح داده می شود. 
 
        در خصوص حل و فصل اختلافات در تمامی کشورها بین اصحاب دعوی طرق خاصی علاوه بر مراجع قضایی معمول است که مهم‌ترین آن داوری است که دارای مزایای بسیاری است که می توان از کوتاه شدن زمان رسیدگی، تخصصی بودن آن و تقلیل هزینه‌های مربوط به آن نام برد هرچند مسائلی قبل از ورود به داوری وجود دارد که طرفین می‌توانند به صورت مستقل و به صورت شرط ضمن عقد در قراردادهای خود بیاورند که هم کم هزینه‌تر هستند و هم زودتر انجام می‌شوند وحتی به روابط تجاری هم لطمه وارد نمی‌کنند.داوری روشی است که به وسیله‌ی آن می‌توان اختلافات را طبق موافقت‌نامه‌ی طرفین توسط اشخاص مستقل و غیر دولتی به طور قطعی حل و فصل کرد. مبنای داوری، موافقت‌نامه‌ی معتبر داوری است. طرفین قرارداد در موافقت‌نامه ‌توافق می‌کنند که اختلافات احتمالی خود را توسط یک یا چند داور حل و فصل کنند.
 
      باگسترش و پیشرفت جوامع در دهه‌های اخیر، استقبال زیادی از داوری در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای توسعه یافته به عمل آمد که ‌بیش‌تر در مسائل تجاری و مالی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی می‌باشد و طبیعی است که کشورها بخواهند برای تسریع در روند دادرسی و کم هزینه بودن آن به چنین قوانینی روی آورند. برای درک صحیح داوری، ضروری است ابتدا مفهوم داوری و ماهیت آن بررسی شود. هر چند ‌‌‌‌ارائه‌ی یک تعریف جامع و مانع از داوری به سختی ‌‌امکان‌‌‌‌‌پذیر است، امّا ‌‌‌‌ارائه‌ی تعریفی که بتواند موضوع را به طور کلی بیان کند و مفهوم آن را نشان دهد، سودمند می‌باشد. داوری به فرآیندی اطلاق می‌شود که طرفین اختلاف به فرد یا افراد ثالثی اختیار و صلاحیت می‌دهند که به اختلاف یا اختلافات مورد نظر رسیدگی، همانند قاضی آن‌ها را حل و فصل و رأی لازم‌الاجرا صادر ‌نمایند. امروزه داوری بخش جدایی ناپذیر حقوق تجارت بین الملل را تشکیل می دهد و بسیاری از نهادهای مربوط به حقوق تجارت بین الملل از طریق داوری توسعه و بسط یافته است. توافق بازرگانان و فعالان اقتصادی در عرصه بین المللی مبنی بر ارجاع اختلافات خود به داوری به جای دادرسی امری عادی تلقی می شود و مقاومت در برابر آن رفتاری خلاف متعارف تلقی می شود و باعث افزایش هزینه های معاملات می گردد.شناخت این روش حل و فصل اختلاف مستلزم توضیح مفهوم داوری از جهت لغوی و اصطلاحی می باشد. در این مبحث در دو گفتار به مفهوم داوری، بیان و مشخصات اصلی داوری و انواع داوری می پردازیم. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب

1-10- مفهوم، و انواع داوری تجاری بین المللی 15

1-10-1-مفهوم داوری 23
1-10-2-انواع داوری 26
1-10-2-1-داوری داخلی و بین المللی 26
1-10-2-2-داوری موردی یا سازمانی 26
1-10-2-2-1- داوری موردی 26
1-10-2-2-2- داوری سازمانی 27

1-11- مفهوم، ماهیت و آثار موافقت نامه داوری 29

1-11-1-مفهوم و ماهیت موافقت نامه داوری 29
1-11-2-آثار موافقت نامه داوری 31
1-11-2-1-تعهد و تکلیف به ارجاع اختلاف به داوری 32
1-11-2-2-اعطای صلاحیت به داور یا داوران 34
1-11-2-3-عدم تأثیرگذاری در صلاحیت دادگاه 35

1-12-شرط داوری و شرایط موافقت نامه ی داوری 36

1-12-1- استقلال شرط داوری در حقوق ایران و سوئیس 42
1-12-2-استقلال داوری در رویه داوری بین المللی 44
1-12-3-آثار استقلال داوری 46

1-13-شرایط شکلی موافقت نامه داوری 48

1-14-شرایط ماهوی موافقت نامه داوری 50

منابع