مهمترین مسائل مطروح، بررسی گرایش کنونی اقدامات علیه بزهکاری اطفال و نوجوانان، موقعیت قربانی بزهکاری اطفال در جریان دادرسی، تشکیلات و همکاری ادارات اجتماعی مربوط به پیشگیری از بزهکاری نوجوانان، کمک به تربیت مجدد و بازگرداندن اطفال بزهکاری و یاری دادن آنها بوده است که در حقوق ایران نیز این رویه نسبتاً مورد توجه قرار گرفته است(گلدوزیان، 1388، ص48).

 

 

 

اطفال و نوجواناني كه مرتكب رفتارهاي جنايي مي شوند تحت كنترل قانون قابل اجرا، دادگاهها و موسسات و نهادهاي تأديبي و اصلاحي كه شامل نظام عدالت كيفري نوجوانان است، قرار مي گيرند.  اطفال بزهكار ممكن است توسط پليس بازداشت شوند و سپس در دادگاههاي اطفال و به پرونده آنان رسيدگي شود. همچنين نحوه ي برخورد خاص با كودكاني  كه در تنگنا قرار دارند و نيز نگهداري آنان در موسسات شبانه روزي،مي توانند نسبت به اطفال بزهكار اعمال گردد. امروزه شمار بسياري از نوجوانان به لحاظ ارتكاب جرايم سنگين مانند قتل تا جرايم ديگر مانند ولگردي دستگير مي شوند.

 

 

 


 اگرچه بيشتر اطفال و نوجواناني كه ناقض قانون هستند، اين نقض را در اعمال كوچك و كم اهميت منعكس مي كنند ولي بعضي از مجرمان نوجوان خطرناك هستند، اين نقص را در اعمال كوچك و كم اهميت منعكس مي كنند، ولي بعضي از مجرمان نوجوان خطرناك هستند و اعمال خشونت آميز انجام مي دهند.

 

 

بنابراين چنين اطفالي توسط پليس به مراجع قضايي ارجاع شده و حسب مورد با آنان برخورد مقتضي مي شود و در اصل نهادهاي كيفري وارد عمل مي گردند در اين فصل سعي بر اين است كه تشكيلات قضايي اطفال را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيم و مراجع و مقام صالح در اين زمينه را توصيف نماييم و سپس مراحل آيين دادرسي كيفري اطفال را در پيش از محاكمه، ضمن محاكمه و در مرحله صدور حكم و اجراي آن در دو سيستم حقوقي ايران و تركيه بررسي كنيم(میر محمد صادقی، حسین، 1379،ص20). 

 

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب 

تشكيلات قضايي ناظر بر اطفال بزهكار در حقوق ايران     
4-1-1- تحولات كيفري اطفال در ايران        
4-1-1-1- ايران قبل از اسلام         
4-1-1-2- دوران اسلام           
4-1-1-3- وضعيت دادگاه اطفال قبل از انقلاب و چگونگي انتخاب قضات اطفال     
4-1-1-4- انواع تصميمات قاضي اطفال در قانون سابق        
4-1-1-5- دادرسی کیفری کودکان و نوجوانان بر اساس قانون 1378    
4-1-1-5-1- دادگاه اطفال          
4-1-1-6- دادرسي ويژه كودكان و نوجوانان         
4-1-1-7- وظايف و اختيارات قاضي دادگاه اطفال       
4-1-1-8- نقش دادستان در رسيدگي به بزهكاري اطفال و نوجوانان       
3-1-1-9- نقش بازپرس در رسيدگي به بزهكاري اطفال و نوجوانان      
4-1-2- صلاحيت دادگاههاي اطفال و نوجوانان و مقامات صلاحيت دار    
4-1-2-1- صلاحيت شخصي           
4-1-2-2- صلاحيت ذاتي           
4-1-2-3- صلاحيت محلي        


منابع